Verlichting in en rondom gebouwen en in de openbare ruimte is een belangrijke factor in welzijn en veiligheid van haar gebruikers. LED verlichting is hierin niet meer weg te denken. LED technologie ontwikkelt zich in een rap tempo en levert steeds meer toegevoegde waarde aan smart buildings en de smart city. Een bijzondere toepassing is de trapleuning met LED verlichting, die zowel binnen als buiten zorgt voor verlichting in de smart city. Overal waar een trapleuning ingezet wordt, is een trapleuning met LED óók mogelijk. Slim en zeer praktisch om de benodigde verlichting te integreren in de noodzakelijke trapleuning.

Strakke lichtlijnen door een trapleuning met LED

De trapleuning als armatuur is een praktische combinatie en voegt designtechnisch ook waarde toe. Lichtlijnen lichten design trappen uit en kunnen zelfs een belangrijke rol spelen in het overall verlichtingsontwerp. Een mooi voorbeeld hiervan is de trap van het Focus Film Theater te Arnhem: de trap is ontworpen als eyecatcher centraal in het gebouw en lijkt door toepassing van het glazen dak te reiken tot aan de achterliggende Eusebius Kerk. De best gekozen oplossing voor een optimale verlichting van de trap was hier om de verlichting vanuit de trapleuning te realiseren: via de ILLUNOX® trapleuning met LED verlichting. Denk verder ook aan toepassingen in het openbaar vervoer, zoals bij trein- en metrostations,.

ILLUNOX® en Smart City

Het ILLUNOX® systeem is speciaal ontwikkeld om op elke locatie, binnen of buiten, eenvoudig en stijlvol een maatwerk trapleuning met LED verlichting te creëren. In 2018 wordt de nieuwe fietsenstalling op Beursplein 5 te Amsterdam geopend. Bewust is daar gekozen voor verlichting vanuit de trapleuning. Op de brede fietserstrap is de verlichting gekanteld aangebracht voor een mooi egaal lichtbeeld. Op de voetgangerstrap loopt de leuning perfect mee met de lijn van de trap. Een smart oplossing voor smart city Amsterdam. Met een ILLUNOX® trapleuning met LED kan naar wens geconfigureerd worden, zoals verlichtingskleur en -sterkte, dimmen, besturing en vorm.

Meer info

Benieuwd naar de mogelijkheden van een trapleuning met LED verlichting voor uw smart city project? Ga naar www.illunox.com voor meer informatie.