Tot voor kort waren Lithium Ion accu’s vooral beschikbaar als herlaadbare accu’s met een kleine capaciteit, voor toepassingen in mobiele telefoons en laptops. Nu biedt Mastervolt de allerbeste Lithium Ion technologie voor zware omstandigheden.

Om hoge laad-/ontlaadstromen, een vochtige omgeving, mechanische schokken of trillingen aan te kunnen, beschikt de Mastervolt Li-ion accu naast een hoge energiedichtheid over een robuuste, waterdichte behuizing. Vergeleken met traditionele loodzuur accu’s, bespaart u met Lithium Ion accu’s ongeveer 70% aan volume en gewicht, terwijl het aantal laadcycli drie keer groter is. De Mastervolt MLI accu heeft bijvoorbeeld zijn kracht bewezen in het hybride systeem van een afvalinzamelwagen. De achterlader van deze wagen wordt gevoed door de Mastervolt MLI accu’s. De voordelen van dit systeem zijn brandstofbesparing, geruisloos voor werknemers en omgeving, en meer laadvermogen.
fam.LithiumIon
De Lithium technologie van Mastervolt is leverbaar in twee uitvoeringen: MLI Ultra serie, bij uitstek geschikt voor uitzonderlijke cycli die zich voordoen bij airconditioning, pompen of elektromotoren die gedurende lange tijd met korte onderbreking laden. MLS serie, ideaal voor kleine toepassingen zoals draagbare/mobiele apparatuur of back-up vermogen, waarbij een laag gewicht, geringe afmetingen en/of een lange levensduur doorslaggevend zijn.

Omdat veiligheid voorop staat, gebruikt Mastervolt uitsluitend lithium-ijzerfosfaat (LiFePO4). Door de hoge energiedichtheid van dit materiaal worden de Mastervolt Lithium Ion accu’s beschouwd als de veiligste accu’s in hun soort.

23-banner5