Openbaar vervoerder Connexxion maakt sinds begin dit jaar in Amsterdam gebruik van honderd Nissans e-NV200 Evalia die het vervoer van ouderen in de hoofdstad verzorgen. Nergens in Nederland worden voor dit soort taxivervoer zo veel elektrische taxi’s ingezet.

Het AOV is Aanvullend Openbaar Vervoer voor Amsterdamse 75-plussers en mensen met een beperking voor wie reizen met OV niet of nauwelijks mogelijk is. Dagelijks worden ongeveer 900 ritten elektrisch gereden. Door de elektrische taxi’s vermindert de uitstoot van CO2 op jaarbasis met 417 ton. Ook de hoeveelheid fijnstof wordt aanzienlijk teruggedrongen. Daarmee wordt een grote bijdrage geleverd aan een schoner milieu en dus een grotere leefbaarheid in de stad. Bovendien betekent het een besparing van 200.000 liter brandstof per jaar.

De Nissan e-NV200 is de tweede volledig elektrisch aangedreven auto die Nissan aanbiedt en is naast de Evalia ook beschikbaar als bestelwagen. Met de e-NV200 introduceert Nissan niet alleen de bekroonde emissievrije aandrijftechniek op de bedrijfsautomarkt, maar biedt het ook een praktisch alternatief voor dieselvoertuigen. Dit is de toekomst van stedelijke mobiliteit.